Strenght & Stability

Strenght & Stability Training

Vlak voor elke beweging vanuit de armen en/of benen moeten de rompspieren zichzelf aanspannen en zorgen voor stabiliteit in het lichaam, het is dus van groot belang een goed functionerende sterke (strength) romp te hebben die zowel voldoende stabiliteit (stability) als mobiliteit biedt. De spieren waaruit de core-unit bestaat, stabiliseren de wervelkolom vanaf je bekken helemaal tot aan je nek en schouders. Hoe sterker en ontwikkelder je rompspieren zijn des te explosiever en krachtiger de bewegingen vanuit de armen en/of benen zullen zijn!

Deze goed functionerende romp is dan ook de basis voor functionele kracht oefeningen. Functionele (kracht)training betekent zo trainen dat de verworven krachteigenschappen leiden tot het beter functioneren van het (blessure vrije) lichaam: sneller, wendbaarder, explosiever, stabieler; kortom het verbeteren van sportprestaties. In functionele (kracht)training wordt gedacht in termen van bewegen in plaats van spieren en in termen van synchronisatie in plaats van isolatie. Het sleutelwoord bij functionele (kracht)training is ‘transfer’, er moet sprake zijn van een maximale transfer van de getrainde eigenschappen naar datgene waarvoor je traint. Zo is 100 keer opdrukken niet functioneel als je daardoor niet sneller met je armen kan zwaaien, het zwaaien van je armen is uiteindelijk de beweging die je veelvuldig zult maken tijdens het sporten.


[clients] [client name=”Adidas Performance” image=”http://jessecaron.com/wp-content/uploads/2014/03/Adidas-Performance-Loop-Training-Rotterdam.jpg” url=”http://www.adidashardware.com”] [client name=”KBands Training” image=”http://jessecaron.com/wp-content/uploads/2014/03/KBands-Training-Rotterdam.png” url=”http://www.kbandstraining.com”] [client name=”BOSU Ball Training” image=”http://jessecaron.com/wp-content/uploads/2014/03/BOSU-Ball-Training-Rotterdam.png” url=”http://www.bosu.com/”] [client name=”NIKE SPARQ Training” image=”http://jessecaron.com/wp-content/uploads/2014/03/SPARQ-Loop-Training-Rotterdam.png” url=”http://www.nike.com/us/en_us/c/us-football/sparq”] [client name=”Triggerpoint Performance Therapy” image=”http://jessecaron.com/wp-content/uploads/2014/03/Triggerpoint-Performance-Therapy-Loop-Training-Rotterdam.png” url=”http://www.tptherapy.com/”] [/clients]

Deze training is de basis voor explosieve bewegingen, balans, behendigheid, snelheid, wendbaarheid en coördinatie: Speed & Agility Training. In hoeverre je deze kwaliteiten beheerst bepaald in grote delen de prestatie op het veld.

[message_box type=’info’ message=’Deze training wordt gedurende het seizoen alleen gegeven in de gevorderde trainingsgroepen; cursussen vinden enkel plaats in het off season.’]