a

Jesse Caron is gespecialiseerd in het vergroten van functionele snelheid bij spelsporters middels personal- en groepstrainingen, workshops, kleding én producten gekenmerkt met zijn merk bestaande uit een origami adelaar ™.

Follow me on instagram

© 2017 Jesse Caron .com ™

Functionele Snelheid Training

Een effectieve looptraining voor het ontwikkelen van snelheid ten behoeven van spelsporten bestaat zeker niet alleen uit het heen en weer trekken van sprintjes. Voor het ontwikkelen van functionele snelheid dien je specifiek te trainen op flexibiliteit, stabiliteit, kracht, coördinatie, reactiviteit, explosiviteit, wendbaarheid en snelheid.
Bij explosieve sporten zoals voetbal, basketbal, hockey, tennis en rugby is het niet erg belangrijk om de snelste in een lange rechte lijn te zijn. Een spelsporter hoeft maar zelden lange rechte stukken sprinten, en als dit toch een keer voorkomt eindigt deze sprint vaak in een abrupte stop om vervolgens van richting te veranderen. Het vermogen snel te kunnen starten, stoppen, draaien, zijwaarts of achterwaarts te bewegen om vervolgens weer vooruit te kunnen omschakelen en te versnellen als reactie op (onvoorspelbare) spelelementen bepaalt de kwaliteit van de snelheid. Functionele looptrainingen leiden tot een beter functionerend lichaam; flexibel, stabiel, sterk, reactief, explosief, snel en wendbaar. Vaak blinken sporters (en trainers) uit in slechts enkele aspecten en zijn de overige veel minder of totaal niet ontwikkeld, hierdoor werken deze aspecten elkaar tegen in plaats van dat ze elkaar versterken.

Een evenwichtige en effectieve interactie (coördinatie) tussen deze aspecten is nodig om functioneel sneller te worden.

Iedere sporter heeft zijn eigen sterke én zwakke punten, de grootste sportieve vooruitgang is te behalen door het verbeteren van deze specifieke (zwakke) aandachtspunten. Veel sporters stagneren echter in deze vooruitgang door een verkeerde uitvoering (techniek). Zonder de juiste training & trainer worden veel oefeningen verkeerd uitgevoerd waardoor het gewenste resultaat niet bereikt wordt.
Voor het ontwikkelen van deze functionele snelheid en de daaraan gekoppelde aspecten heeft Jesse Caron een gefaseerde trainingsmethode ontwikkeld waarmee sporters gegarandeerd functioneel sneller worden, bestaande uit techniektrainingen waarbij de juiste uitvoering van de oefeningen altijd voorop staat en alle aspecten zich optimaal en blijvend kunnen ontwikkelen.

Het technische niveau bepaald de kwaliteit van je sportprestaties en de functionaliteit van je fysieke aspecten.

Variatie is het grootste kenmerk van deze trainingen naast persoonlijke/specifieke technische aanwijzingen. De trainingsmethode bestaat uit ruim 50 verschillende trainingen, waarbij in elke training variërend getraind op alle genoemde aspecten. De spieraansturing vanuit de hersenen, neuro-musculaire aansturing, wordt juist het beste getraind door veel te variëren; met oefeningen, materialen en ondergronden. Hierdoor wordt een breder netwerk aangesproken waardoor de sporter plastischer/beter wordt in het oplossen van ‘nieuwe’ situaties, een belangrijke eigenschap om wedstrijden te winnen.

Interactieve Intake

Deze methode wordt aangeboden middels persoonlijke- en groepstrainingen, startend met een intake; een interactieve persoonlijke- of groepstraining gericht op de basistechnieken waarin trainee en trainer elkaar leren kennen, enerzijds de motoriek en leerstijl van de trainee anderzijds de werkwijze van de trainer. Hierdoor is een eventuele doorstroming naar de vervolg persoonlijke- en/of groepstrainingen, waar de moeilijkheidsgraad hoger ligt, soepeler, efficiënter en leuker.

Persoonlijke trainingen

Deze persoonlijke trainingen wordt specifiek afgestemd op het niveau, leerstijl en agenda van de individuele sporter. Hierdoor ontstaat de optimale leercurve en kan er in een relatief korte periode veel worden bereikt op fysiek maar vooral technisch vlak waarmee resultaat direct zicht- én voelbaar is. Persoonlijke trainingen kunnen in overleg worden ingepland op werkdagen en/of het weekend.

Groepstrainingen

Trainingen in groepsverband van gemiddeld 5 sporters vinden plaats op vrijdagavond en zondagmiddag, indeling vind plaats op basis van niveau en leeftijd.

MELD JE AAN VOOR EEN KENNISMAKING / INTAKE / TRAINING

SLUIT VERVOLGENS AAN BIJ EEN WEKELIJKSE GROEPSTRAINING OF TRAIN PRIVE